Andere Boeken van Ronnie Rokebrand

Operatie Hanokmin

De Nederlandse journalist Mike is er in Senegal  getuige van dat een vrouw op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor zijn deelname aan een geheime internationale missie in samenwerking met de geheime diensten van Israël en Frankrijk. Een bloedstollend spannende thriller en de ontrafeling van een complex en onvoorstelbaar complot. 

 


Reishandboek Nepal

Nepal, het enige hindoekoninkrijk op aarde, is het land van de hoogste bergtoppen, het dak van de wereld waar de geheimzinnige Yeti leeft, met de mooie middeleeuws aandoende hoofdstad Kathmandu, een land dat door sommigen wordt bezocht op zoek naar het nirvana, door anderen om aan de spanningen van de 20e eeuw te ontsnappen. In de koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur vindt u de erfenissen uit een rijk verleden.


Mist in de woestijn

Mist in de woestijn en andere verhalen van een reiziger

Een bundel prachtige reisverhalen, die zich afspelen over heel de wereld. Mystiek, erotiserend, spannend en vol ingehouden humor. De lezer wordt meegevoerd naar de achtertuinen van Mexico, de geheimzinnige wereld van het woestijnlandschap en de vaak ondoorgrondelijke Aziatische cultuur.


Reishandboek Mallorca

Slechts weinigen die naar Mallorca reizen beseffen dat het eiland veel meer betekent dan alleen maar stranden en hotels. Landinwaarts bepalen typische Mallorcaanse landhuizen en dorpen het aangezicht. Op de centrale vlakte groeien eeuwenoude olijfbomen, vijgen en amandelen; de hellingen van het bergland zijn bedekt met naaldbossen en steeneiken. Sedert de tijd dat de piraten het eiland onveilig maakten, bekronen vervallen uitkijktorens de hoge kliffen langs de kust. In de hoofdstad Palma vindt u schilderachtige steegjes, scheve gildehuizen, paleizen uit vervlogen tijden, gotische kerken, maar vooral ook honderden winkeltjes.


Reishandboek Gran Canaria

Gran Canaria is vooral populair als bestemming voor een strandvakantie. Het eiland, dat zo groot is als de provincie Utrecht, heeft echter veel meer te bieden. Er zijn weinig eilanden die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur hebben als Gran Canaria. Het eiland is van vulkanische oorsprong. Dankzij de geïsoleerde ligging komen er nog planten voor die sinds de eerste ijstijd in de rest van de wereld zijn uitgestorven. Met dit boek leert u alle facetten van dit eiland kennen


Reishandboek Ibiza en Formentera

Op het eiland Ibiza leeft een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Bijzonder zijn de schilderachtige landschappen met het gebergte Els Amunts, de steile kliftkusten, de fijnkorrelige zandstranden en de imponerende zoutmijnen. Een genot voor het oog zijn de straatjes en trappetjes in de oude binnenstad van de hoofdstad Eivissa. Een apart hoofdstuk is ingeruimd voor het idyllische eiland Formentera.


Dominicus Sri lanka

Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van India. Er zijn weinig tropische eilanden die zoveel natuurschoon en een zo rijke cultuur te bieden hebben als deze 'tuin zonder jaargetijden'. De auteur kent het eiland als geen ander en weet de grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden helder voor het voetlicht te brengen.


Dominicus Zwitserland

Al is het een oud grapje dat Zwitserland de mensheid nooit meer geschonken heeft dan de koekoeksklok, de toerist van de 21ste eeuw weet wel beter. Er zijn weinig landen die zoveel natuurschoon combineren met zo'n diverse cultuur. De Alpen, de Jura, en de Zwitserse Hoogvlakte zijn zeer uiteenlopende gebieden met imposante gletsjers en bergpassen in de hoge regionen en uitgestrekte meren en bossen in het lagere gedeelte. 


Dominicus Dordogne/Lot

Dordogne, Lot, Berry, Limousin, Perigord en Quercy, een regio die prehistorisch en historisch tot een van de interessantste van Frankrijk behoort. Hier maakte de Cro Magnonmens prachtige rotstekeningen en hier lieten Kelten, Romeinen, middeleeuwse ridders en monniken hun grafmonumenten, vestingen, kastelen en kloosters achter. Ronnie Rokebrand besteedt aandacht aan al deze aspecten, maar schrijft ook graag over ganzenleverpasteien, truffels en wijnen.


Reishandboek Tenerife

Van de Canarische Eilanden is Tenerife landschappelijk gezien het aantrekkelijkst. De afwisselende voedingsbodem zorgt voor een schitterende flora. In het warme en droge zuiden liggen weldadige badplaatsen met in de omgeving idyllische vissersdorpen. In het binnenland bevindt zich het Nationale Park Las Cañadas met als letterlijk hoogtepunt de imposante vulkaan El Teide.


Reishandboek Israel

Israël ligt in het uiterste westen van Azië op de natuurlijke landbrug tussen dit continent en Afrika. Het is geen groot land, maar wel een land met vele fascinerende facetten. Landschappelijk zijn in Israël vier gebieden te onderscheiden: de kustvlakte in het westen, het bergland in Centraal-Israël, de Jordaanslenk in het oosten en de Negevwoestijn in het zuiden. Jeruzalem, de Dode Zee en het meer van Galilea zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. In het Reishandboek Israël van Ronnie Rokebrand vindt de reiziger alle informatie die hij of zij nodig heeft bij een bezoek aan dit boeiende land.


Reishandboek Mexico

Mexico grenst in  het noorden over een lengte van 3000 km aan de Verenigde Staten van Amerika. Cultuurhistorisch hoort het land echter bij Latijns Amerika. Van noord tot zuid verheffen zich de bergketens van de Sierra Madre langs de oost- en westkust. Het centrale deel van Mexico wordt gedomineerd door een enorme hoogvlakte, waar de meerderheid van de bevolking woont. Hier bevindt zich ook Mexico-Stad, het politieke en economische bolwerk van de republiek waar in 1987 zo'n 15 miljoen mensen woonden. In deze gids van Ronnie Rokebrand vindt u alle noodzakelijke informatie die een bezoek aan dit land vereist..


Reishandboek Japan

Vlak na de tweede wereldoorlog was Japan platzak, de handelsvloot was tot zinken gebracht, de steden waren verwoest. Kort daarna groeide dit land echter uit tot een economische supermacht. Behalve op een economisch sterke positie, kan Japan bogen op een prachtige natuur, met fraaie bergen en rokende vulkanen. Tijdens de vele feesten en festivals is er een grote verscheidenheid aan cultuurelementen te zien; tevens zijn er honderden tempels en heiligdommen die de moeite van het bezichtigen meer dan waard zijn. In dit Reishandboek Japan laat Ronnie Rokebrand u met al deze wetenswaardigheden kennis maken.


Reishandboek Sri Lanka

In 1999 schreef Ronnie Rokebrand de vijfde druk van het Reishandboek Sri Lanka onder het pseudoniem W.M. Geetha Kumari. Sri Lanka, parel in de Indische Oceaan, staat bepaald niet alleen bekend om de mooie stranden, maar zeker ook om zijn schitterende natuur: prachtige berggebieden, plantages en botanische tuinen. Ook op cultureel gebied is er van alles te beleven: fraaie tempels, indrukwekkende beelden van Boeddha en Hindoe-goden en kleurige volksfeesten.


Touroperating in beweging

Touroperating in beweging, de reisbranche in de praktijk, is een boek van Drs. Marja Molenaar. Het is het eerste managementboek over de Nederlandse reisbranche. Het boek biedt een heldere kijk op het vakgebied touroperating, dat momenteel hectische ontwikkelingen doormaakt. In hoofdstuk 21 The world according to beschrijft zij de toekomstvisie van onder andere Ronnie Rokebrand voor de reisbranche.


Dominicus Dordogne/Lot 1ste druk

Het gebied dat deze reisgids van Ronnie Rokebrand omvat, is (pre)historisch een van de interessantste van Frankrijk. Overal in het landschap van de Dordogne, Berry, Lot en Limousine, treft u sporen aan die een beeld geven van het leven van de prehistorische mens. Naast de prehistorische rotstekeningen en schilderingen komt u overal in het beschreven gebied Keltische grafmonumenten, Gallische versterkingen, Romeinse kunst en middeleeuwse stadjes tegen. 


Dominicus Zwitserland 1ste druk

Het is waar dat een deel van het Zwitserse landschap is geschapen door de mens: berg- en loofbossen, alsook weidegebieden en akkers beslaan een groot deel van het Zwitserse grondgebied. Op al deze landschappen heeft de mens een zwaar stempel gedrukt.  Ook op de bergen met sneeuw en ijs, de kale rotsen en de  door gletsjers en rivieren uitgeslepen valleien  kunnen de Zwitsers trots zijn; zij ontstonden echter in een tijdperk dat de voorloper van de huidige mens nog een ondergeschikte rol speelde. Ronnie Rokebrand verbleef langere tijd in Zwitserland, met deze reisgids als resultaat.


Dominicus Sri Lanka 1ste druk

Sri Lanka is een wondermooi eiland in de Indische Oceaan, gelegen ten zuidoosten van de zuidpunt van India. Er zijn weinig tropische eilanden die zoveel natuurschoon en zo een rijke cultuur te bieden hebben als deze tuin zonder jaargetijden. Het eiland kent een grote diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden. Er zijn uitgestrekte zandstranden, afgezoomd met wuivende kokospalmen en idyllische vissersdorpen. Deze reisgids is de eerste reisgids die Ronnie Rokebrand schreef in de Dominicus Reeks.


Webgids Reizen

Het boek Webgids Reizen, de beste sites over alles wat met reizen te maken heeft is speciaal bedoeld voor gebruikers die informatie zoeken over het land van hun keuze. In deze gids vindt u selecties van de meest informatieve en mooiste reissites van alle landen van de wereld. Hiermee wordt het surfen en veelvuldig zoeken aanzienlijk beperkt. U wordt gericht geleid naar de door u gezochte informatie, ook wordt u visueel geïnformeerd door een afbeelding van de betreffende site. Kortom, een handige gids van Ronnie Rokebrand die u veel tijd en geld zal besparen.


Dominicus Franse Alpen

Het Frans Alpengebied mag landschappelijk met recht een van de interessantste van Frankrijk genoemd worden. Talloze natuurgenieters, wandelaars, alpinisten, skiërs, geologen en botanisten trekken al  meer dan twee eeuwen lang de alpenweiden en gletsjers over. Ronnie Rokebrand is een van hen. Hij reisde de bergen en dorpen langs niet alleen met oog voor de bekende, met eeuwige sneeuw bedekte alpentoppen, maar ook op zoek naar historische overblijfselen, lokale gerechten, de lichtval op een bergmeer of de laatste nieuwtjes.


Wereldwijzer Israel

In de Wereldwijzer Israël vindt de reiziger alle informatie die hij nodig heeft bij een bezoek aan dit boeiende land: Een actuele beschrijving van het Israël van vandaag de dag, een gedegen hoofdstuk over de historie van het Heilige Land, alle belangrijke bezienswaardigheden, alle mogelijke praktische informatie gebundeld in een apart katern, een handzaam register, meer dan zestig overzichtelijke kaarten en prachtige foto's.


Dominicus Mexico

Mexico is een land van grote contrasten. Het heeft zandwoestijnen, savannen, moerassen, bergketens met vulkanen, tropische regenwouden, parelwitte stranden, maar ook drukke steden en een spetterend uitgaansleven. De bewoners zijn indianen, afstammelingen van de bouwers van de wereldberoemde tempelcomplexen in onder andere Palenque, Chichen Itza en Uxmal; en de nazaten van de Spaanse overheersers uit de 16de eeuw; de meerderheid bestaat echter uit Mestiezen, mensen met indiaans en Spaans blood. Ronnie Rokebrand is al jaren een groot liefhebber van de Mexicaanse cultuur.


Reishandboek Ibiza en Formentera

In deze 1ste druk van het Reishandboek Ibiza en Formentera vindt u alle informatie die u als reiziger naar Ibiza en Formentera nodig heeft. Opvallend zijn de witgekalkte huizen die herinneren aan de tijd dat de moren hier heer en meester waren. Ibiza biedt de vakantieganger veel meer dan zon, zee en strand. Een apart hoofdstuk is ingeruimd voor het idyllische eiland Formentera dat een stijgende populariteit geniet onder de Balearen-reizigers, vooral de wandel- en fietsliefhebbers.


Reishandboek Nepal 1e druk

De 1e druk van het Reishandboek Nepal rolde al in 1982 van de persen. Sindsdien is het boek vele malen herdrukt en heeft reizigers bijgestaan tijdens hun bezoek aan het hindoekoninkrijk Nepal. Men maakt er lange trektochten, rust uit bij de schitterende meren aan de voet van de Annapurna of gaat op zoek naar tijgers in de Terai. Een bezoek aan Nepal betekent een kennismaking met misschien wel de meest Aziatische wereld die men op onze planeet kan aantreffen.


Reishandboek Nepal 4e druk

Dit is de 4e druk van het populaire Reishandboek Nepal. Dit reishandboek van Ronnie Rokebrand is ideaal voor de breed geïnteresseerde reiziger. Behalve een schat aan achtergronden vindt men in dit boek vooral veel praktische informatie. Bij elke belangrijke plaats staan overnachtingsmogelijkheden, restaurants en informatie over vervoer. Met het Reishandboek Nepal gaat u voorbereid op reis. 


Reishandboek Mallorca 1e druk

Weinigen beseffen dat een bezoek aan Mallorca uit veel meer bestaat dan zon, zee en strand. Zo gauw u de drukbezochte kuststreek verlaat betreedt u een wereld van stilte, slechts onderbroken door het geblaat van schapen en het gesjirp van krekels. Op de vele kalkstenen heuveltoppen tronen kloosters en hermitages waar monniken en kluizenaars al eeuwenlang in alle rust bidden en werken. Ronnie Rokebrand neemt u mee op een reis die u niet snel zult vergeten.


Van zolderkamer tot miljoenen business

Van zolderkamer tot miljoenen business, van de auteur Huib Stam, geeft een verrassend en veelomvattend beeld van vijftien succesvolle Nederlandse internetbedrijven aan de hand van gesprekken met de oprichters. Miljoenen euro's, van tientallen tot honderden, worden betaald voor internetbedrijfjes die enkele jaren geleden van start gingen met een goed idee, een enkele computer en verder vooral onduidelijke verwachtingen. In hoofdstuk 13, Ronnie Rokebrand ElmarReizen.nl, beschrijft hij de opkomst van Elmar Reizen, nu de VakantieDiscounter. 

 


Dominicus Mexico 1ste druk

De Dominicus Reeks is de grootste serie reisgidsen in het Nederlandse taalgebied. De naamgever van de reeks, Jo Dominicus, schreef zelf circa 35 gidsen in de vorm van reisverslagen. Sinds de jaren tachtig wordt de serie door een team van deskundige auteurs uitgebreid, geactualiseerd en per bestemming aangepast aan de eisen van de moderne reiziger. Ronnie Rokebrand, de auteur van deze reisgids Dominicus Mexico, is een van hen.


Dominicus Auvergne/Ardeche Rhonedal

De Auvergne, Ardeche en het Rhônedal behoren ongetwijfeld tot de interessantste gebieden van Frankrijk. Ze kennen een grote diversiteit aan landschappen en hebben bovendien historisch en cultureel veel te bieden. De Auvergne omvat het zacht glooiende departement Allier en de met vulkanen bezaaide departementen Puy-de-Dome, Cantal en Haute-Loire. De Ardeche is vernoemd naar de gelijknamige rivier, maar de meeste inwoners gebruiken nog de oude naam van deze streek: de Vivarais. Het dal van de Rhône wordt economisch overheerst door Lyon, de op twee na grootste stad in Frankrijk. Ronnie Rokebrand heeft lang in dit gebied vertoefd, met als resultaat deze reisgids Auvergne, Ardeche en Rhônedal.


De wereld anders beschreven

In deze verhalenbundel, De wereld anders beschreven, schrijft een aantal auteurs van Elmar Reishandboeken over de achterkant van het reizen. Wie maandenlang intensief door een land reist om alle mogelijke informatie te verzamelen voor het samenstellen van een gedegen gids, maakt veel mee. Vaak betreft het bijzondere en kleurrijke ervaringen, die evenwel de jus voor het reizen vormen. Hoofdstuk 1, Het zwevende hoedje,  is geschreven door Elmar auteur Ronnie Rokebrand.


Blaricum, erfenis van gooiers

Het boek Blaricum, erfenis van gooiers is in 2001 samengesteld door Sybert Blijdenstein. Het boek is gemaakt vanuit de opvatting, dat met het oude, het karakteristieke, het eigene - kortom, het unieke culturele erfgoed - van elk dorp, stad en land zorgvuldig moet worden omgegaan. 

Hoofdstuk 1 Land van rogge, boekweit en appelbloesem, Korte geschiedenis van Blaricum is geschreven door Ronnie Rokebrand.